MVO

De tijden veranderen, wij, de ondernemers van vandaag moeten stil staan bij wat wij onze kinderen en hun kinderen na gaan laten. Zij hebben ook na ons de aarde nodig om van te genieten, op te leven, werken en om op te passen. 

Het is dan ook van groot belang dat we met elkaar zuiniger omgaan met wat we nog hebben; energie, water, bossen, belangrijke grondstoffen en meer. Wij willen jullie, onze gasten, hierbij betrekken om jullie de best mogelijke ervaring in restaurant Porto Casa en in Appartementen Bella Porto te geven. 

Wij, het team van Porto Casa, hebben een ambitie en die ambitie willen we graag uitdragen door maatschappelijk verantwoordelijker te ondernemen. De wereld wordt steeds voller, we gaan steeds meer grondstoffen en voedingsmiddelen gebruiken om maar onze huidige welvaart te behouden. Wij proberen om te ondernemen met te minderen, met meer duurzame grondstoffen en met meer oog voor de natuur. 

Door het behalen van het……. Green Key duurzaamheid keurmerk laten wij zien dat wij een actieve bijdrage leveren om ons milieu te sparen zonder dat onze gasten daarvoor iets moeten inleveren. Wij zijn aangesloten bij Horeca Nederland omtrent ontwikkelingen in onze branche, wij zijn actief betrokken bij het Toeristisch Platvorm van de gemeente en het Toeristen Bureau Earnewald. Wij werken aan het verbeteren van ons inkoopproces en gaan bij voorkeur voor producten uit onze lokale omgeving voorzien van een erkend keurmerk. Zoals onze schoonmaakmiddelen, handzeep, drukwerk en ons speciale toiletpapier. 

We scheiden zoveel mogelijk onze afvalstromen en anticiperen in het redden van voedsel wat over is. We reduceren het stroomverbruik door doelgerichter met het aan- en uitzetten van de apparaten om te gaan. De zonnepanelen zorgen voor duurzame energie. Onze verblijfsgasten worden verzocht om hun afval ook te scheiden en de handdoeken en theedoeken te hergebruiken. 

Wij doen vrijwillige bijdragen aan maatschappelijke doelen door lokale verenigingen te ondersteunen en we sponsoren lokale evenementen en zamelen permanent geld in voor de hersenstichting Nederland. 

Wij vinden het belangrijk dat jullie, onze gasten, goed geïnformeerd zijn en ook een bewustwording creëren bij jullie zelf over de milieu Footprint die jullie achterlaten op onze aardbol. 

Onze MVO doelstellingen delen we graag met jullie op onze website, social media en via deze speciale boodschap. Fijn dat je bij ons bent gekomen en laten we met elkaar, op elkaar en onze wereld passen voor nu en voor de toekomst. 

Earnewald, februari 2023 
Willy Okkema-Welling 
Italiaans restaurant Porto Casa
Appartementen Bella Porto